Museumnacht

 

Wat betekent het, je ouders? Hoe is de band met de jouwe? Ga op onderzoek naar je ouwelui in Fotomuseum Den Haag. Bekijk de tentoonstelling Ouders, waarin fotografen op indrukwekkende wijze hun ouders hebben vastgelegd. En ga dan ons nachtelijk programma in, grotendeels opgesteld in samenwerking met het Haagsche Initiatief Uit Het Gareel.

Zo draaien er in de lounge verschillende DJ's... samen met hun kind! DJ Marco Bijsterbosch, DJ SILK, Marieke McKenna en De Platendraaier laten je swingen tot na middernacht. En sla zeker sneldichter Fleur Driessen niet over. Deel met haar hoe de band was met jouw ouders. Zij zet dat gesprek om tot een verrassend treffend gedicht. Neem het mee; naar huis en je leven.

Ook is er een programma dat dieper ingaat op de fotokunst. Of juist precies het tegenovergestelde daarvan: de klassieke schoolfoto. Je weet wel, die met een ouderwets gordijntje als achtergrond of een fletsblauwe backdrop. Stap terug in de tijd en geef jezelf een herkansing om de schoolfoto eens eindelijk goed te doen.

Daarnaast gaan we ook blauwdrukken maken, 'cyanotypie'. Een eenvoudige techniek die erg mooie resultaten oplevert. Een foto zonder camera, alsof je tekent met licht. Benieuwd hoe het werkt? Kom langs en neem je werk na afloop mee naar huis. In het aaneengesloten KM21 sta je oog in oog met bijzondere kunstwerken van de gloednieuwe tentoonstelling van Moshekwa Langa.

Verwonder je in KM21 over de gloednieuwe tentoonstelling Moshekwa Langa, waarin hij maakt tekeningen, collages, foto‚Äôs, schilderijen, video‚Äôs en installaties. Zijn persoonlijke geschiedenis loopt hier als een rode draad doorheen. Opgegroeid in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid - het systeem van rassenscheiding tussen 1948 en 1990 - staan thema‚Äôs als ontheemding, verplaatsing en identiteit centraal in Langa‚Äôs po√ętische werk. Daarnaast is de Gember Lounge de plek voor een drankje met doorlopende cocktails.¬†

Uit Het Gareel

Voor Museumnacht 2022 werkt Fotomuseum Den Haag samen met Uit Het Gareel, een initiatief dat zich inzet voor het ontwikkelen van talent, stad en ontmoeting. Met meerdere delen in het programma door Uit Het Gareel gecureerd, wordt Museumnacht een onmisbare event. Door kunst en muziek te combineren worden beide werelden gevierd en komt Fotomuseum Den Haag op de nacht van 8 oktober nog meer tot leven.

See more:

04 Aug ‚ÄĒ 30 Oct 2022
Bruno van den Elshout
Whatever the Weather
Read more

26 Nov ‚ÄĒ 26 Mar 2023
Judith Joy Ross
Retrospective
Read more