Virtuele tours

Toen het museum tijdelijk gesloten was organiseerden we virtuele tours door de verlaten tentoonstellingszalen om u toch nog dichtbij onze kunst te kunnen brengen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle reeds georganiseerde tours in het Fotomuseum. Klik hier voor de tours van het Kunstmuseum.

Eddy Posthuma de Boer in Fotomuseum Den Haag

Conservator Willemijn van der Zwaan neemt u mee naar de tentoonstelling van levende legende Eddy Posthuma de Boer. Vanaf het moment dat deze inmiddels 88 jarige fotograaf zijn eerste camera oppakt - ruim zeventig jaar geleden - wordt hij bezeten door de fotografie. Hij draagt zijn camera altijd bij zich en werkt voornamelijk op straat. Samen met Ed van der Elsken en Johan van der Keuken behoort hij tot de belangrijkste naoorlogse Nederlandse fotografen. In de tentoonstelling ligt de nadruk op de jaren 50, 60 en 70 uit zijn enorme oeuvre. Willemijn belicht haar persoonlijke favorieten.

 

Helena van der Kraan in Fotomuseum Den Haag
Verlegen beren, trotse beren, melancholieke beren, zelfverzekerde beren, pessimistische beren en beren die de aandacht vragen. Helena van der Kraan heeft ruim 200 teddyberen geportretteerd. Vanaf 1 juni zijn er zo’n 90 beren te zien in haar tentoonstelling ‘Beer & Teddy’. Conservator Wim van Sinderen neemt u in deze virtuele tour alvast mee langs deze ontroerende fotoportretten.

See more:

07 Nov — 18 Apr 2021
Popel Coumou
Paper and Light
Read more

01 Jun — 01 Nov 2020
Helena van der Kraan
Bear & Teddy
Read more