Podcast Vrouwen aan het front - de impact van oorlogsfotografie

In de podcastserie 'Vrouwen aan het front - de impact van oorlogsfotografie' gaat fotografie-onderzoeker en curator Marc Prüst opzoek naar het antwoord op een vraag die hem al jaren bezighoudt: Wat drijft fotografen naar het front? En waarom willen wij deze heftige beelden zien? In gesprekken met fotografen, onderzoekers en andere experts onderzoekt hij het belang van oorlogsfotografie.

Deze podcast is gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling Vrouwen aan het front – Fotografie van Lee Miller tot Anja Niedringhaus en mede mogelijk gemaakt door ASN Bank en V-Fonds. 

Aflevering 1: Marc Prüst in gesprek met Anne Marie Beckmann over de tentoonstelling

Zijn foto's van vrouwelijke oorlogsfotografen anders dan die van mannelijke? Is er sprake van 'female gaze'? In aflevering 1 gaat Marc Prüst in gesprek met Anne Marie Beckmann, directeur van de Deutsche Börse Photography Foundation en goede vriendin van oorlogsfotograaf Anja Niedringhaus, over het samenstellen van de tentoonstelling Vrouwen aan het front.

Luister deze aflevering op Spotify.

Aflevering 2: Embedded - Marc Prüst in gesprek met Mart de Kruif en Antoinette de Jong

Hoe bewaak je als journalist je onafhankelijkheid in oorlogsgebied? Ga je embedded met het leger mee of zijn er andere manieren om te werken als fotograaf als de oorlog om je heen is? In aflevering 2 gaat Marc Prüst in gesprek met voormalig bevelhebber van de NAVO in Afghanistan Mart de Kruif en Antoinette de Jong die als journalist  jarenlang in Afghanistan werkte.

Luister nu op Spotify

Aflevering 3: Fotografie als bewijsmateriaal

Verwacht