Activiteiten

07-10-2023

Museumnacht Den Haag

Op zaterdag 7 oktober, van 20:00 uur tot 01:00 uur, is Fotomuseum Den Haag dé plek om te zijn tijdens de Museumnacht! Samen met Uit Het Gareel hebben we een boeiend programma samengesteld dat je niet wilt missen.

Schuif aan bij de fotoworkshop, waar je zelf aan de slag kunt gaan en leert hoe je prachtige nachtfoto's kunt cre√ęren.

In onze lounge kun je volop genieten van spetterende muzikale optredens verzorgd door verschillende vrouwelijke DJ's, waaronder Bandita's, PET-NAT, Closetoya en Mispoes. Ze zullen de avond vullen met opzwepende beats. Als je even genoeg hebt gedanst, kun je in Gember terecht voor een heerlijke cocktail of een ander verfrissend drankje.

Vergeet zeker niet om tijdens de Museumnacht ook een bezoek te brengen aan onze buren, het Kunstmuseum Den Haag en KM21!

Lees meer

15-10-2023

Rondleiding Vrouwen aan het front

15 en 22 oktober en 5 en 19 november
14:00 - 15:00 uur
‚ā¨ 4,50 (exclusief Museumentree)


Vrouwen aan het front is een indrukwekkende tentoonstelling waarin het werk van acht vrouwelijke fotografen wordt uitgelicht. Vrouwen die zich moedig staande hielden in gevaarlijk en door mannen gedomineerde situaties aan het front. De tentoonstelling rekent niet alleen af met het beeld dat oorlogsfotografie uitsluitend een mannenzaak is, maar toont ook de maatschappelijke impact die deze beelden hebben.

Wil jij meer weten over wat deze vrouwen dreef naar het front? Reserveer dan een plek voor deze rondleiding. Een van onze ervaren rondleiders vertelt meer over het werk en leven van deze fotografen en wat betekent om als vrouw te werken in een door mannen gedomineerde wereld.

 

 

Lees meer

18-10-2023

Curator's tour Vrouwen aan het front

Woensdag 18 oktober
14.00 - 15.00 uur
Tickets: 4,50 euro, exclusief museumentree

Vrouwen aan het front is een bijzondere tentoonstelling: conflictfotografen, vrouwen, moedige journalisten die ons, het publiek, iets laten zien wat we normaliter niet zien of beleven: oorlog, conflict, dood en verderf, maar ook naastenliefde, durf en trots. Te zien zijn foto’s van Lee Miller, Gerda Taro, Catherine Leroy, Christine Spengler, Francoise Demulder, Susan Meiselas, Carolyn Cole en Anja Niedringhaus.

Wil jij weten wat deze 8 vrouwen dreef om te werken in de frontlinie? Iris Sikking, conservator van het Fotomuseum Den Haag, vertelt meer over het werk en leven van deze fotografen en wat het betekent om als vrouw te werken in een door mannen gedomineerde wereld.
 

Lees meer