Safari voor kinderen

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen de tentoonstelling op een passende wijze ervaren. Zij kijken niet alleen naar de kunstwerken, maar vooral naar het soort zoogdieren dat de kunstmanifestatie bezoekt. Hoe lopen zij? Hoe zien mannetjes eruit? En de vrouwtjes? Wat eten ze en hoe communiceren ze? Hoe kijken ze naar kunst? En waarom worden ze daarbij de gaten gehouden door soortgenoten in uniforms? Er zijn drie bijzondere observatieposten gebouwd, een met uitzicht op het restaurant GEMber en twee buiten. Beeldend kunstenaar Sjaak Langenberg en vormgeefster Rosé de Beer ontwikkelden de Mensensafari speciaal voor Ja Natuurlijk. Bij de kassa zijn het observatieformulier, verrekijker en safarihoed af te halen.

Gratis rondleiding

Van di t/m vr om 14.30 uur en in het weekend van 12:30 en 14:30 uur vertrekt een Experience tour. Rondleiders nemen je mee langs de hoogtepunten van Ja Natuurlijk en gaan op enthousiaste wijze met u in dialoog over de kunstwerken. Natuurlijk ook met een ‚Äėgroene‚Äô invalshoek. Deze tour wordt gratis aangeboden.

Kakkerlakken tour

Als u zich echt wilt onderdompelen in het gedachtegoed van Ja Natuurlijk doet u mee aan de kakkerlakken tour. Het kunstenaarsgezelschap Superflex heeft voor Ja Natuurlijk een rondleiding ontwikkeld waarbij u door het Museon en het Gemeentemuseum loopt en de collecties bekijkt door de ogen van een kakkerlak. Superflex ontwikkelde de tour eerder voor het Science Museum in Londen en na het grote succes daar is het nu bij Ja Natuurlijk te zien. De tour vertrek op aanvraag. Ook geschikt voor kinderen.