Het overzicht omvat werk van de afgelopen 30 jaar, waarvan veel nooit eerder te zien is geweest. Breukel geeft alle aspecten van het leven – van geboorte en vreugde tot ziekte en dood – een gelijkwaardige plaats in deze tentoonstelling die als het ware een alternatief, universeel familiealbum is. Me We - The Circle of Life sluit hiermee naadloos aan bij de eerste editie van de nationale Fotoweek met het thema ‘Kijk! Mijn Familie’ die plaatsvindt van 20 t/m 29 september 2013.

De portretten van Koos Breukel (Den Haag, 1962) zijn nooit oppervlakkig. Het zijn geen meedogenloze foto’s, maar onbevooroordeelde portretten die recht doen aan het individu, de sporen van diens leven en bovenal aan de waardigheid van de persoon. In Me We - The Circle of Life worden onbekenden en beroemdheden naast elkaar getoond. Behalve fotoportretten laat Breukel ook persoonlijke objecten zien, zoals de ‘geheime’ familiefoto’s van zijn moeder en zijn eigen drumstel. De studio in zijn woonkamer, niet los te zien van zijn dagelijkse leven, is naar het museum verplaatst. Bezoekers kunnen hier elke derde zondag van de maand hun portret door Breukel laten maken.  Op vrijdag 20 september wordt de Fotoweek nationaal gelanceerd in Fotomuseum Den Haag, gelijktijdig met de officiële opening van Me We - The Circle of Life.

Bij de tentoonstelling verschijnt een het fotoboek Me We met teksten van Erwin Mortier en Hedy van Erp. Rondom Me We - The Circle of Life organiseert Fotomuseum Den Haag rondleidingen, educatieprojecten en op 21 september een debat over de status van het portret en het veranderende familiealbum in samenwerking met Paradox en de FotografenFederatie. Me We - The Circle of Life van Koos Breukel is een productie van Paradox, samengesteld door curator Bas Vroege. Paradox ontwikkelt onafhankelijke projecten op het gebied van documentaire fotografie en multimedia.De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, SNS REAAL Fonds en Eyes on Media.