In de grootste ijssalon van Den Haag, Florencia, worden al generaties lang huisgemaakte ijsjes geschept – Italiaans ijs zonder weerga. En er wordt koffie geschonken: oneindig veel liters voor een schappelijke prijs. Binnen en  buiten wordt gediscussieerd, gelachen, gemijmerd, gewuifd naar bekenden, vriendelijk geknikt naar onbekenden, op schouders geklopt en af en toe innig gezoend. In de ‘huiskamer van de stad’ vliegen anekdotes over en weer en worden levensverhalen breed uitgemeten.

Fotograaf Otto Snoek (Rotterdam 1966) beweegt zich bij voorkeur op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Hier legt hij vast hoe onze moderne, geglobaliseerde en tegelijkertijd naar binnen gekeerde samenleving er aan de buitenkant uitziet. Dat beeld is niet altijd even elegant of hoopvol, maar stemt wel tot nadenken over de spektakelmaatschappij waarin wij grotendeels nogal kritiekloos leven.

Het boek Florencia – huiskamer van de stad is een initiatief van ontwerpers Rieme Gleijm en Stephan CsikĂłs, en is te koop in de bookshop van het GEM/Fotomuseum voor € 24,95.

Museumrestaurant Gember serveert deze zomer een klassieke Florencia-sorbet.

Bekijk ook:

19 apr — 25 apr 2021
Museumweek 2021
Lees meer

01 mei — 01 dec 2021
Matlas
Daniel Heikens, Rein Langeveld en Joost Nijhuis
Lees meer
Kijk verder: