Publicatie
Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Helena van der Kraan ‚Äď Portretten/Portraits, uitgegeven door Van Zoetendaal Publishers (‚ā¨ 39,50, ISBN 978-90-72532-43-5).

 

In Memoriam

Helena van der Kraan overleed op zondag 14 juni, de ochtend van haar tachtigste verjaardag. Helena heeft de publicatie van haar boek en de opening van haar tentoonstelling gelukkig nog meegemaakt en was blij met de vele positieve reacties die ze op beiden mocht ontvangen.

Conservator Wim van Sinderen heeft meer dan dertig jaar met de kunstenaar samengewerkt. ‚ÄúHelena van der Kraan behoort tot de grootste fotografen die Nederland sinds de jaren 70 heeft gekend. Haar oeuvre strekt zich uit over vijftig jaar en wordt gekenmerkt door een ingetogen vorm van visuele po√ęzie. Haar onnadrukkelijke, subtiele stijl van vastleggen wordt in fotografenkringen hogelijk gewaardeerd. Wij verliezen met Helena van der Kraan niet alleen een begaafd kunstenaar, maar ook een dierbare vriendin."

 

 

Virtuele tour
Verlegen beren, trotse beren, melancholieke beren, zelfverzekerde beren, pessimistische beren en beren die de aandacht vragen. Helena van der Kraan heeft ruim 200 teddyberen geportretteerd. Vanaf 1 juni zijn er zo‚Äôn 90 beren te zien in haar tentoonstelling ‚ÄėBeer & Teddy‚Äô. Conservator Wim van Sinderen neemt u¬†in deze virtuele tour alvast mee langs deze ontroerende fotoportretten.