Wat ik het liefst wil laten zien, is een perfecte wereld met een barst erin. Ik wil het beeld verleidelijk genoeg maken om mensen mijn verhalen in te trekken, en dan een klap uitdelen.

Erwin Olaf

Boek:¬†Erwin Olaf ‚Äď I Am

Bij de dubbeltentoonstelling verschijnt de omvangrijke publicatie¬†Erwin Olaf ‚Äď I Am, met maar liefst 240 foto‚Äôs, van zijn vroege series als¬†Chessmen¬†en¬†Blacks¬†tot en met de meest recente serie gemaakt in 2018 in Palm Springs.¬†De publicatie bevat een introductie door Wim van Sinderen (Gemeentemuseum Den Haag) en teksten van Francis Hodgson (professor Culture of¬†Photography aan de Universiteit van Brighton), Mattie Boom (Rijksmuseum Amsterdam), Laura Stamps (Gemeentemuseum Den Haag) en Lesley A. Martin (Aperture). De publicatie verschijnt in vier talen. Uitgeverij Hannibal geeft de Nederlandstalige en Franstalige edities uit. De Engelstalige versie verschijnt bij Aperture. Koenig Books is verantwoordelijk voor de Duitstalige editie.

Signeersessie op 17 februari 2019

Erwin Olaf is op zondag 17 februari eenmalig in het Gemeentemuseum aanwezig om het nieuwe boek te signeren. Hij signeert in de Tuinzaal van het Gemeentemuseum tussen 12.00 en 13.00 uur. Let op: wees er vroeg bij, want bij grote belangstelling wordt de rij tussen 12.30 en 13.00 uur gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Persoonlijke audiotour

Bij de tentoonstelling in het Fotomuseum is een audiotour beschikbaar die door Erwin Olaf zelf is ingesproken. De tour is verkrijgbaar in Nederlands en Engels en kost ‚ā¨ 3,50.

Wilt u meer lezen? Bezoek dan www.gemeentemuseum.nl.