De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich voor haar project Generation Wealth al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’. De serie begint in Los Angeles, het centrum van de celebrity-cultuur, waar ze beroemdheden als Paris Hilton en Kim Kardashian fotografeert. Vervolgens neemt ze ons mee naar de huizen van Russische oligarchen, de Chinese nouveau riche en de nieuwe elite in Brazilië. Daarnaast vertelt Greenfield ons de verhalen van studenten en alleenstaande ouders die enorme schulden hebben, maar toch vastberaden zijn om villa’s, luxe kleding en glanzende auto’s te kopen. Generation Wealth is een treffend verslag van het brandende verlangen om rijk te zijn, tegen elke prijs.

De tentoonstelling was in 2017 te zien in de Annenberg Space for Photography in Los Angeles en het International Center of Photography in New York. Bij de tentoonstelling is een gelijknamig boek verschenen met 650 illustraties en 150 begeleidende interviews.

Xue Qiwen (43) in haar appartement in Shanghai dat is ingericht met meubels van haar favoriete merk Versace, 2005 © Lauren Greenfield / Fotomuseum Den Haag.
Ilona at home with her daughter, Michelle, 4, Moscow, 2012 © Lauren Greenfield / Fotomuseum Den Haag.
Bekijk ook:

Op zoek naar de verloren tijd

Op zoek naar de verloren tijd

28 apr — 09 sep 2018
Dirk Kome toont Tonnis Post
Fotograaf van de vooruitgang
Lees meer

Verleg je grenzen

Verleg je grenzen

28 apr — 09 sep 2018
Alphons Hustinx
Perspectief van een reiziger
Lees meer